2022. november 14.

Két teltházas nézőtér ünnepelt a Képeskönyv előadásain

A Képeskönyv - 75 éves a Balassi Táncegyüttes című műsorunk összes szereplője nevében hálásan köszönjük a sok tapsot, és a számtalan elismerést. Mindkét műsorunkat zsúfolásig megtelt, telt házas nézőtér előtt mutathattuk be. Bízunk benne, hogy sikerült az eltelt 75 évet, kétszer 45 percben, teljes keresztmetszetében "eltáncolni".

A közel 140 fős szereplő gárda mellett a háttérben közreműködők segítsége nélkül nem valósulhatott volna meg ez a varázs. Köszönjük a Jókai Színháznak, hogy biztosította a teljes épületét a táncosok részére, a fény-hang "országnak" Tóth Gábornak, Kiss Dánielnek, Gajdacsi Gyöngyinek, Korom Gábor színpadi ügyelőnek, Bandl András színpadi díszítőnek és csapatának. Molnár Edina nézőtéri ültetőnek és munkatársainak.

Köszönjük a Balassi Közalapítvány igazgatójának Mlinár Pálnak, Mlinárné Kolarovszki Mária művészeti titkár és Mihályné Siklósi Viktória gazdasági igazgatóhelyettes munkáját.

Az anyagi forrás biztosításához nagymértékben hozzájárult a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Csoóri Sándor Alap.

Essen szó a szereplőkről, akik több hónapos felkészülést követően csodát tettek a színpadon. Ők voltak a Balassi Táncegyüttes, a Viharsarok Táncszínház, az egykori Balassis táncosok, az Őszülő Halánték a Hétpróbás Néptánciskola és végül, de nem utolsó sorban a Dűvő Zenekar. Köszönjük az alkotóknak és oktatóknak, Mlinár Pálnak, ifj. Mlinár Pálnak, Mlinár-Kőrösi Katalinnak, Vigné Mlinár Zsuzsának, Tóth Lucának, Mlinár Péternek a lelkiismeretes, mindenre kiterjedő munkáját.

Minden elismerésünk a műsor trailerének, valamint az előadáson látható videó anyagnak az elkészítéséért ifj. Mlinár Pálnak és Mlinár Péternek.

És végül hálás köszönet és tisztelet a műsor megálmodójának, szerkesztőjének, rendezőjének, valamint a viseletek összeállítójának, Mlinár Péternek, a Balassi Táncegyüttes művészeti vezetőjének.

A közeljövőben terveink között szerepel, hogy a Képeskönyv kézzel foghatóan is elérhető legyen. Az albumba a próbákon és az előadásokon készült kiváló fotók kerülnek be, melyeket Majnik Zsolt készített.

A műsorról Gyulavári Zoltán közreműködésével videófélvétel készült.

Minden kedves ismerősnek, barátnak köszönjük, hogy a Balassi Táncegyüttes 75 éves jubileumi műsorának előadásán megtisztelt Minket jelenlétével, és együtt ünnepelt Velünk ezen a nem mindennapi rendezvényen.

A program megvalósulásához hozzájárult a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Csoóri Sándor Alap, a Halmos Béla program, www.halmos belaprogram.hu a Nemzeti Kulturális alap www.nka.hu támogatása. #balassitanc #viharsaroktanc #oszulohalantek #duvozenekar #jokaiszinhaz #hetprobaste #majnikfoto


Vissza a hírekhez
Mikulás Táncház a Balassiban
2022-11-24
Hamarosan nyílik a képeskönyv!
2022-11-10