Balassi Táncegyüttes

A Balassi Táncegyüttes 1947-ben kezdte meg működését. Ez idő alatt több mint ezer tagja volt, a jelenlegi együttest közel 60 fő alkotja. Megalakulásától részese az országos szakmai élvonalnak.

A Táncegyüttes mindenkori repertoárját – a kezdetektől fogva – kifogástalan folklorisztikai tudással készített koreográfiák alkotják, amelyeket a tájegységnek megfelelő népviseletben, autentikus zenei kísérettel mutatnak be, ezért hiteles interpretálói a magyar nép és a Magyarországon élő nemzetiségek táncainak.

Elsődleges feladatának tekinti a helyi régió közönségének nyújtott színvonalas, kulturálisan is élményt adó produkciók bemutatását. Mindezeken felül országos szakmai fórumok, valamint nemzetközi fesztiválok résztvevője.

A Táncegyüttes eddigi munkáját országos és nemzetközi fesztiválon, több szakmai díjjal is elismerték. Az néptáncegyüttesek minősítési rendszerében minden alkalommal kiváló együttesi minősítést szerzett. Utánpótlását, alapfokú művészetoktatás keretein belül működő Hétpróbás Néptánciskolája biztosítja, jelenleg közel 500 tanulóval.

A hagyományápoláson túl a hagyományok felhasználásával, azok újra alkotásával új táncszínházi produkciók születnek a Békéscsabai Jókai Színházzal koprodukcióban az együttes alkotóműhelyében, melyek nagy sikerrel és előadásszámban kerülnek bemutatásra a helyi, megyei, országos, valamint nemzetközi színpadokon.

  • Az együttes művészeti igazgatója: Mlinár Pál
  • Művészeti vezető: Mlinár Péter
  • Művészeti munkatárs: Mlinár Zsuzsa
  • Jelmez: Mlinár Péter
  • Kísérő zenekar: Suttyomba Zenakar

Támogatók

Partnerek

Média partnerek